Bodega Cicchitti Malbec 2010

14.95

Bodega Cicchitti Malbec 2010

14.95

Prachtige robijnrode wijn met een mooi houtaroma door de tanninerijke Malbec druif en de lange rijping op vat. Je ruikt de diepe en zeer typische geur van zoete tannine en smaak van rode vruchten en vanille.

Categorie: .

Over bodega Cicchitti
De geschiedenis van wijnhuis Cicchitti gaat terug naar het einde van de 19e eeuw, wanneer Giuseppe Mondati, een Italiaanse wijnmaker en oenoloog uit Ancona, emigreert naar Argentinië. Hij vestigt zich in Mendoza, waar hij de wijnproductie voortzet. Zijn kleinzoon, José Cicchitti Mondati zit vandaag de dag aan het roer van dit familiebedrijf. Inmiddels wordt de vierde generatie Cicchitti klaargestoomd om het familiebedrijf voort te zetten, want de 4 zonen van José Cicchitti zijn allen werkzaam in het familiebedrijf.
Bodega Cicchitti is een relatief klein wijnhuis, met een productie van 500.000 flessen per jaar. Wijnen die stuk voor stuk bij het hogere segment behoren. De kenmerken waar Cicchitti naar streeft is om wijnen te maken die expressief zijn, met de specifieke en duidelijke kenmerken van de gebruikte druivenras.
Bodega Cicchitti werkt uitsluitend met druiven uit eigen wijngaarden. Met een diepgaande kennis van het terroir, het water en de gebruikte druivenrassen, en het besef dat de klimaatomstandigheden ieder jaar anders zijn, streven zij naar de optimale oogst waarin de karakteristieke en positieve kenmerken zijn terug te vinden in de wijnen. Het einddoel is om zich jaar na jaar te verbeteren en te overtreffen, maar bovenal om de consument keer op keer positief te blijven verrassen.

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co